Arnhem
06 19173659
info@vitaleverbindingen.nl

Ben jij onze nieuwe collega?

Ben jij onze nieuwe collega?

Sluit jij je aan bij Vitale Verbindingen?

Logo van Vitale VerbindingenHeb jij nog tijd over? Ben jij onze nieuwe collega? Gezellig, leerzaam, nuttig samen iets ondernemen? Dat is wat we doen bij Vitale Verbindingen. Voor, door en met mensen in de wijk en daarbuiten. Ben jij onze nieuwe collega?

Warm bad

Je komt als vrijwilliger in een warm bad. Mensen om je heen waar je terecht kan met vragen, waar je trainingen kan volgen en andere mensen leert kennen. Waar je mag zijn wie je bent, gewoon jezelf kan zijn. Als bezoeker, maar ook als je wilt als vrijwilliger. De activiteiten zijn gratis of voor een klein bedrag om de kosten te dekken. Allemaal opgezet en gestuurd door vrijwilligers of mensen die een traject volgen, bijvoorbeeld activerend werk, dagbesteding of stage.

Vitale Verbindingen, herstelcommunity

Vitale Verbindingen is opgezet door en voor wijkbewoners met ervaring in de GGZ. Het is een herstelcommunity: een netwerk met een kern van ervaringswerkers die wonen in de Arnhemse wijken en vanuit de eigen wijk werken. Daarbij worden eigen herstelervaringen ingezet om te werken aan elkaars en andermans herstel, groei en participatie. Binnen de community zetten een heel aantal vrijwilligers hun talenten in bij allerlei activiteiten en trainingen. Sommige mensen blijven, anderen zetten volgende stappen.

Volgende stap

Soms blijft iemand op dezelfde plek, soms zet iemand een andere of volgende stap, het is wat jij wilt. Vrijwilligers bij Vitale Verbindingen doen dat ook. Daarom nemen we afscheid van de mensen die knutsel- en computerinloop draaien. Zij gaan een ander pad in. Daarom de vraag: ” ben jij onze nieuwe collega?” Mensen zijn altijd nodig, maar vooral voor de knutsel- en computerinloop hopen we snel iemand te vinden. De computerinloop is op de donderdagmiddag, de knutselinloop is op de vrijdagmiddag. In overleg (i.v.m. de ruimte) is het mogelijk voor andere tijden te kiezen. Het liefste op de dagen en tijden die de deelnemers gewend zijn.

Nodig:

 • Ben je graag onder de mensen?
 • Wil je als gastvrouw/gastheer functioneren voor deze activiteiten
 • Creatief? Kan je iets bedenken of samen met de deelnemers bedenken?
 • Openstaan voor diversiteit in de groep deelnemers
 • Voor de computerinloop is het fijn als je handig bent met de computer en smartphone.

De deelnemers

De deelnemers komen uit Arnhem en de nabije omgeving. Sociale, geestelijke, financiële, lichamelijke enz. beperkingen/diagnoses doen er bij Vital Verbindingen niet zo veel toe. Het gaat er eigenlijk om, hoe je er mee om gaat, hoe kan je er mee leven en mee verder leven. Daarin vind je bij Vitale Verbinding vaak steun en herkenning. Iedereen is welkom, diagnose, beperking of niet.

Knutsel- en computerinloop

Geduld, flexibiliteit en trouw zijn erg belangrijk. Voor de knutsel inloop is het handig als je creatief bent. Helemaal vrij om te bedenken wat je met elkaar gaat maken. Voor de computerinloop is het fijn als je handig bent met computer/laptop en smartphone.

Voorbeeld van de flyer voor de computerinloop
Voorbeeld van de flyer voor de knutselinloop

Leuk om te zien

Het is leuk om te zien dat mensen rust, plezier en contacten vinden bij de activiteiten van Vitale Verbindingen. Mensen maken wat moois bij de knutsel inloop in een gezellige sfeer of mensen worden zelfstandiger met de computer of telefoon.

Wat zit er voor jou in?

 • Nieuwe mensen leren kennen.
 • Met anderen samen werken maar ook je eigen ding doen.
 • Je krijgt de mogelijkheid om aan trainingen deel te nemen
 • De kans om deel te nemen aan intervisie groepen.Kans om je eigen project op te zetten
 • Na een proeftijd voor zowel jou als voor Vitale Verbindingen, een vrijwilligerscontract met vrijwilligersvergoeding.
 • Niet te vergeten de feestelijke momenten van bijvoorbeeld het kerstfeest of het afronden van de Zomerschool
 • Eenmaal per jaar is er een bijeenkomst speciaal voor nieuw nieuwe vrijwilligers,stagiaires en andere medewerkers van Vitale Verbinders.
Kennismakingsbijeenkomst nieuwe en oude medewerkers
Kennismakingsbijeenkomst nieuwe en oude medewerkers

Wil je meer info?

Ben jij onze nieuwe collega? Voor meer info kan je bellen met 06 1917 3659, mailen naar info@vitaleverbindingen.nl ook op Facebook kan je ons vragen stellen. Mocht je liever persoonlijk langs komen? Wij zijn op verschillende locaties te vinden, waar dat is kan je zien in de agenda maar ook in de nieuwsbrief (eerst aanmelden).

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.