0619173659
info@vitaleverbindingen.nl

Corona hulplijn en samenwerking

Jouw community van en naar herstel

Corona hulplijn en samenwerking

Corona problemen?

Een mooi stukje van Joke Beulecke over de Corona hulplijn

Corona hulplijn

Het is een vreemde tijd waarin wij nu leven. Door het Coronavirus moeten wij anderhalve meter afstand van elkaar houden. Contact zoveel mogelijk vermijden en alleen naar buiten gaan als het strikt noodzakelijk is.

Corona hulplijn en vreemde tijden

Velen werken vanaf thuis waardoor de dagelijkse structuur is veranderd. Therapieën en dagbesteding wat allemaal niet doorgaat. Dit is lastig, maar kan ook verwarrend zijn of voor praktische problemen zorgen. Zeker als je tot de risicogroepen hoort, ouder bent, longproblemen hebt kunnen de normale dagelijkse dingen een probleem worden. Hoe kom je nu aan je aan boodschappen als je alleen woont? Voor hulp of een luisterend oor zijn er gelukkig meerdere mogelijkheden.

Samenwerkingsverband

Vorige week is er in Arnhem Noord-West een telefonische hulplijn van start gegaan. Genaamd Coronahulplijn. Een samenwerkingsverband tussen Vitale Verbindingen het Inloophuis St Marten, De Wasplaats, Villa Klarendal, de Burenhulp, Rijnstad, Diaconie, het wijkteam en de gemeente.

Via mobiel nummer

Via een mobiel nummer kan men de Corona hulplijn bellen en om hulp vragen voor bijvoorbeeld helpen met boodschappen doen, hond uitlaten of regelmatig een gesprekje. Wij kijken welke vrijwilliger kan helpen met de vraag, dit contact komt via de vrijwilligers van de telefoondienst tot stand. Er zijn veel vrijwilligers die zich aangemeld hebben om te helpen met de dagelijkse klussen.

Mocht je hulp nodig hebben, bel gerust naar 06 – 44248687. Samen komen wij vast wel tot een gepaste oplossing.

Daarnaast zijn er ook twee stedelijke hulplijnen.

Eentje van voorelkaarinarnhem.nl (Rijnstad, SWOA en Mantelzorg en vrijwillige thuiszorg) waar je ook terecht kan met allerlei vragen. Zij zorgen dat er hulp vanuit je eigen wijk komt. Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer 026 – 3127702

Eentje als burgerinitiatief en het Leger des Heils. Als je hulp wil bieden kan je jezelf aanmelden als vrijwilliger. Of als je hulp nodig hebt kan je daar terecht voor je hupvragen. Met deze hulplijn hebben wij zelf ook contact om vragen met elkaar door te spreken. Fijn zo’n samenwerking.

Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer 026 – 7999091

One Response

  1. Tom Hoekstra schreef:

    Wat goed dat er een coronahulplijn is. Ik kan me voorstellen dat veel mensen wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Nu we al een tijd in de pandemie zitten zie je ook de lange termijn effecten, zoals het feit dat mensen lang de tijd nodig hebben om te herstellen. Ik denk dat veel mensen langere tijd zorg of extra hulp nodig hebben daardoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.