fbpx
Arnhem
06 19173659
info@vitaleverbindingen.nl

De essentie van presentie

De essentie van presentie

In samenwerking met de R.K. Parochie Sint Eusebius geeft Vitale Verbindingen op dinsdag 2 april en dinsdag 9 april de tweedelige workshop ‘De essentie van presentie’. De workshop is bedoeld voor vrijwilligers. mantelzorgers, wijkbewoners en voor iedereen die graag onder de mensen is. Uiteraard zijn ook professionals welkom om kennis te nemen van wat ‘de essentie van presentie’ is.

De presentiebenadering – het woord zegt het al – draait om aanwezigheid, er zijn. Niet op een vastgesteld tijdstip, maar daar waar de mensen zijn. Bij een activiteit, of een maaltijd. Zo leer je de mensen kennen, maar belangrijker: zo leren de mensen jou kennen!

Maar wat dan? Alleen maar ergens zijn, wat bereik je daarmee? En hoe kun je daardoor iets betekenen? En, met volle aandacht bij de ander zijn, wat houdt dat precies in?

Tijdens de workshop gaan we met deze vragen aan de slag. We laten voorbeelden zien, maar gaan ook zelf oefenen met aandachtig luisteren.

De workshops worden gegeven in het Inloophuis St. Marten aan de van Slichtenhorststraat 34. Het begint beide keren om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden van te voren. Dit kan via c.kool@eusebiusparochie.nl. Mis het niet!

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.