06-24610766
info@vitaleverbindingen.nl

De Wijkacademie Vitale Verbindingen gaat weer van start

Jouw community van en naar herstel

De Wijkacademie Vitale Verbindingen gaat weer van start

ARNHEM – Op dinsdag 29 maart a.s. gaat de Wijkacademie Vitale Verbindingen van start in Arnhem-Zuid. We trappen af met het openingsthema ‘Uitleg van de ABCD-benadering, werken voor de wijk vanuit de wijk’ in samenwerking met Rijnstad. Deze feestelijke opening is zowel voor professionals als buurtbewoners. Na afloop kun je onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door de Wereldvrouwen, verder met elkaar in gesprek.

De Wijkacademie van Vitale Verbindingen is een optelsom van wat we voorheen de Zomerschool en de Wijkschool noemden en de trainingen die we faciliteren. Vanuit de Wijkacademie zien we mogelijkheden om samen te werken met andere partijen, zowel aan de kant van de GGz als aan de kant van het Sociale Domein en burgerinitiatieven.

Ook in 2022 zet Vitale Verbindingen graag door op scholing van haar eigen (vrijwillige) medewerkers en van buurtbewoners, professionals etcetera. De naam Wijkschool is vervangen door Wijkacademie om verwarring met onderwijs voor kinderen te voorkomen en om te relateren aan het begrip Herstelacademie dat al meer bekend is vanuit andere steden. De Wijkacademie stoelt op principes van de lerende organisatie (beter nog: lerende netwerken) en ‘leven lang leren’.

Met het team van ervaringsdeskundigen, onze vrijwilligers en buurtbewoners hebben wij voor de komende maanden een uitgebreid workshopprogramma weten te realiseren. Het gaat hierbij om positieve herstelgerichte workshops voor buurtbewoners en professionals waarin leren van en aan elkaar centraal staat.

Opening Wijkacademie:
Dinsdag 29 maart 2022 van 14.30 – 16.00 uur: Uitleg van de ABCD-benadering, werken voor de wijk vanuit de wijk (meld je hier per mail aan)

Het programma van de Wijkacademie workshops voor de komende maanden:
Dinsdag 5 april 2022 van 13.30 – 16.00 uur: Thema Lifestyle (meld je hier per mail aan)
Donderdag 21 april 2022 van 13.30 – 16.00 uur: Praktische tips lifestyle (meld je hier per mail aan)
Dinsdag 10 mei 2022 van 13.30 – 16.00 uur: Stigma (meld je hier per mail aan)
Donderdag 19 mei 2022 van 13.30 – 16.00 uur: Praktisch aan de slag rondom stigma (meld je hier per mail aan)
Dinsdag 7 juni 2022 van 13.30 – 16.00 uur: Ontdek je talent (meld je hier per mail aan)
Donderdag 23 juni 2022 van 13.30 – 16.00 uur: Talentenmarkt (meld je hier per mail aan)

Alle workshops vinden plaats in De Madser, Burgemeester Matsersingel 10, 6831 EJ Arnhem (links van hoofdingang winkelcentrum Kronenburg, aan de overkant van de weg). Inloop vanaf 13.15 uur. Aanmelden kan via wijkacademie@vitaleverbindingen.nl of via telefoonnummer 06-49544012. Opgeven is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Je hoeft niet iedere week mee te doen, al is dat natuurlijk wel leuk en vooral leerzaam.

Vitale Verbindingen biedt activiteiten aan waarbij iedere deelnemer ook de mogelijkheid krijgt om zelf activiteiten aan te bieden. Met elkaar en voor elkaar. Voor inwoners en professionals. Deze activiteiten zijn gericht op ontspanning, kunstzinnige vorming en herstel.

Bekijk hier alle activiteiten van Vitale Verbindingen

Download hier de flyer van de Wijkacademie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.