fbpx
Arnhem
06 19173659
info@vitaleverbindingen.nl

Inspiratiemiddag Malburgen smaakt naar meer

Inspiratiemiddag Malburgen smaakt naar meer

Buurtbewoners luisterend naar Margaretha

Op woensdag 15 mei organiseerden we een inspiratiemiddag in Malburgen. Het doel van de middag was om wijkbewoners te verbinden en kijken waar mensen in Malburgen behoefte aan hebben.

Dorien Stol verzamelt ideeën van de inspiratie middag buurtbewoners

De vier O’s

Nu de overheid steeds minder taken op zich neemt, is het een taak mensen zelf te laten denken en doen in eigen buurt. Maar hoe doe je dat? Dorien opent de inspiratiemiddag met een uitleg over de vier O’s. Met de vier O’s bedoelt Vitale Verbindingen; ondernemen, ontmoeten, ontwikkelen en ondersteunen. Bij Vitale Verbindingen gebruiken we deze O’s als basis om als wijkbewoners zelf onze buurt vorm te geven. De professionals in de wijk Malburgen staan er voor open om gebruik te maken van deze kennis van Vitale Verbindingen.


Buurtbewoners én professionals
Buurtbewoners en professionals

Afghaanse hapjes gebakken door buurtbewoner Fazila voor de inspiratie middag

Huis voor de Wijk in Immerloo

De bijeenkosmt werd gehouden in ‘Het Huis voor de Wijk’ ook wel Bewoners- of Sociaal Huis Immerloo genoemd. Een gebouw van de gemeente Arnhem, waar op dit moment ook wordt onderzocht of wijkbewoners hier zelf meer verantwoordelijkheid voor kunnen krijgen.

Door middel van deze bijeenkomst zijn er wat ideeën op papier gezet. Dit vraagt om actie voor de volgende bijeenkomst!


Afsluiten met een vragenronde

Voordat iedereen naar huis gaat zijn er een paar vragen: Hoe was de middag? Hoe hebben de mensen de inspiratie middag ervaren? De meeste mensen vonden het een gezellige middag. Sommigen willen zelfs wat meer gaan doen. Anderen zeggen naar een activiteit te willen gaan. Eén iemand wil het nog even aankijken. Als met al kan deze middag dus een mooie start zijn voor het opzetten van mooie buurtinitiatieven, door, voor en met buurtbewoners in Malburgen.


Buurtbewoner én Vitale Verbinder, Margaretha
Buurtbewoner én Vitale Verbinder, Margaretha

Deel dit!

One Response

  1. […] Verbindingen en Achter de Voordeur hebben eerder al samen gewerkt, tijdens, de inspiratiemiddag Hetgeen goed bevallen is. Nu hebben we weer de kans om samen te werken. Vitale Verbindingen en ADV […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.