Arnhem
06 19173659
info@vitaleverbindingen.nl

Omgaan met agressie bij Inloop Geitenkamp

Omgaan met agressie bij Inloop Geitenkamp

Omgaan met agressie bij Vitale Inloop Geitenkamp

Op maandag 25 september wordt in De Beijer de workshop Omgaan met Agressie gegeven. Vitale Verbindingen biedt deze workshop aan in samenwerking met stichting Versterk ‘t Netwerk.

Waarom deze workshop?

Steeds vaker wordt de maatschappij (en ook de wijk) geconfronteerd met de ‘verwarde’ mens. Vaak is dat geen enkel probleem. Door een beetje aandacht kan al veel rust geboden worden. Soms echter is dat niet genoeg. En zeker als er (verbaal) agressief gedrag in het spel is. Anderen kunnen zich dan irriteren aan het gedrag van een verward persoon en weten daar dan niet altijd mee om te gaan.

Wanneer?

Om hier meer grip op te krijgen, organiseert Vitale Verbindingen tijdens de maandaginloop vanaf 13.00 uur een workshop over dit thema in samenwerking met Versterk ‘t Netwerk. Het doel van deze workshop is het creëren van begrip voor mensen die storend gedrag kunnen vertonen. Daarnaast worden handvatten meegeven aan aanwezigen om op een assertieve manier eigen grenzen te bewaken. Ook worden er tips gegeven om de ander waar mogelijk bewust te maken van het gedrag. Dit gebeurt tijdens een interactief gesprek, waarbij ervaringen om een situatie onder controle te krijgen worden gedeeld en oplossingsgerichte gesprekstechnieken worden aangehaald.

Wat is Versterk ‘t Netwerk?

Versterk ‘t Netwerk is een stichting die zich inzet voor beter begrip voor mensen met psychische klachten. Dit doen zij door het geven van voorlichtingen over verschillende thema’s. Bij de stichting werken psychologen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers samen om meer ruimte te creëren voor mensen die net even iets anders zijn. Zij zoeken hierbij veelvuldig samenwerking met andere organisaties en professionals.

Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.versterkhetnetweerk.nl

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.