0619173659
info@vitaleverbindingen.nl

Onze Vitale Verbinders

Jouw community van en naar herstel

Vitale Verbindingen is een community waarin iedereen een bijdrage levert. Op deze pagina stellen we ons graag aan jullie voor!

Benjamin

Ambasseur

“Het was ongeveer 2018 toen toen ik Vitale Verbindingen leerde kennen. Eigenlijk kwam ik gewoon naar de nieuwe Hommel om pannenkoeken te eten en zo raakte ik in gesprek met een aantal Vitale Verbinders. Ik werd enthousiast omdat de mens mij boeit. De mensen die hier komen zijn zo divers, dat trekt me in Vitale Verbindingen. Ik heb bij Vitale Verbindingen de mogelijkheid om mensen te ontmoeten, aan activiteiten deel te nemen of zelf iets op te zetten wat financieel toegankelijk is voor iedereen. Tot op heden bevalt dit mij heel goed en ben ik ambassadeur van Vitale Verbindingen. Op dit moment zou ik graag met hulp van Vitale Verbinders een muziekmiddag organiseren voor bewoners van het Dorp.

Jimmy

Keukenbaas, horecateam

“Ik ben bij Vitale Verbindingen gekomen via stip. Ik heb een herstelproces doorstaan wat te maken had met afhankelijkheid van drugs. Marjet vroeg me of ik iets wilde doen bij Vitale Verbindingen. Koken is iets waar ik goed in ben, wat ik leuk vind en samen eten maakt verbinding mogelijk. Dus nu ben ik de baas in de keuken op woensdag en vrijdag. Ik heb andere talenten in mezelf ontdekt. En doe graag iets met en voor mensen. Nu doe ik ook gastlessen op school. Zo heb ik mezelf herontdekt bij Vitale Verbindingen.”

Marjet

Coördinator, trainer, coaching

“Samen met ervaringsdeskundigen van IrisZorg was ik bezig om een herstelbureau op te richten. In dezelfde tijd kwam de vraag vanuit mijn eigen wijk om mee te denken over wat er met het wijkcentrum moest gebeuren. Toen vielen bij mij twee kwartjes: als ik echt met herstel bezig wil dan kan het bijna niet anders dan in combinatie met de wijk. Ik geloof heel sterk dat burgers heel veel zelf kunnen en ook dat kwetsbare burgers heel veel zelf kunnen. Uitgaan van wat mensen wel kunnen in plaats van niet kunnen. Bij Vitale Verbindingen ben ik de coördinator en ik coach de Vitale Verbinders. Ik word wel eens moe van de traagheid in de veranderingen binnen de GGZ, daarom heb ik ervoor gekozen om juist buiten de GGZ iets op te zetten. Je kunt mensen niet in hun kracht zetten, maar wel de kans geven om zichzelf waar te maken.”

Roland

Horecateam

“Ik heb Vitale Verbindingen via Sita leren kennen. Lange tijd woonde ik met mijn moeder, toen zij naar een seniorenwoning ging veranderde dat. Ik ging toen begeleid wonen. Bij de Oude Doelen heb ik ook gewerkt, maar ik vond dit gezelliger en dichterbij huis. Ik vind hier sociale contacten en gezelligheid. Het is hier niet alleen werken, het is hier ook samen zijn. Ik ben de afwashulp en dat doe ik met veel plezier, door de gezelligheid met andere mensen.”

Ria

Secretaris, bestuur

“Ik zat destijds bij de gemeenteraad, Op een bijeenkomst over hulpverleningsinstanties en verwarde personen zat Vitale Verbindingen op de publieke tribune. Jullie wilden zo graag gezien worden. Toen ben ik naar jullie toegelopen en zei: “jullie moeten je meer zichtbaar maken en daar wil ik wat voor doen.” Een half jaar later belde Marjet en vroeg of ik in het bestuur van Vitale Verbindingen plaats wil nemen. En dat doe ik nu al enige tijd.
Ik heb veel gedaan in het sociaal werk en ben op dit moment docent bij Windesheim Hogescholen. Over een half jaar ga ik met pensioen en dan heb ik meer tijd om oma te zijn en andere hobbies. Ik vind het leuk om veel te doen zodat ik niet één ding het belangrijkst vind. Ik ben een boerendochter en hou van hard werken. Ik doe geen harde belofte, maar wellicht heb ik straks meer tijd om andere zinvolle dingen te doen. En wie weet kan ik misschien iets meer voor Vitale Verbindingen betekenen.”

Bernadette

Horecateam

“Ik heb Vitale Verbindingen leren kennen via het RIBW. Ik ben gediagnosticeerd met PTTS, al sinds mijn elfde. Daar heb ik mee leren omgaan. Ik concentreer me nu voornamelijk op de leuke dingen en op hetgeen wat wel loopt of goed gaat. Trauma verwerking heb ik even op een laag pitje gezet. Wat op dit moment het handigste is volgens mij. Met mij gaat het goed. Bij Vitale Verbindingen heb ik structuur en sociale contacten kunnen vinden en maken. Ik ben onderdeel van het keukenteam. Soms is het rustig en vaker is het druk. Toch vind ik het heel leuk en hoop dit nog lang te doen. Wat ik ook leuk vind is de vrijwilligersvergoeding en de combinatie kinderen en werk. Want dat is goed te doen. Die vrijwilligersvergoeding verdeel ik onder de kinderen, zo hebben zij ook een extra zakgeld. Ik zit in de bijstand dus is dat extra leuk.”

Sonja

Horecateam

“Ik heb Vitale Verbindingen leren kennen via Activerend Werk. Ik ben vanwege een burn-out in de ziektewet gekomen. In die tijd kreeg ik de diagnoses PTSS en HSP (High Sensitive Person). Het kwartje was gevallen, en daarop heb ik actie ondernomen. Mijn slogan: “Niets doen is geen optie”. Iets voor mezelf doen en wat voor anderen betekenen, dat is waar ik me goed bij voel. Bij het horeca team draai ik in de keuken, bediening en als gastvrouw alle diensten mee. Dat vind ik erg leuk om te doen. Nu heb ik een “eigen project” wat met hulp van het horeca team erg leuk is en goed loopt. Dat heet Sonja’s frituurtje. Als je daar meer van wilt weten, ik sta elke maand in de nieuwsbrief. Maar ook in Kronenburg /Vredenburg help ik mee met het Soepcafe en de Buurttafel.”

Sita

Praatgroepen, individuele coaching

“In 2000 ben ik in Arnhem komen wonen en ben gaan samenwonen. Ik startte met een opleiding bij de HAN Tijdens de opleiding werd ik ziek, en ben ik gestopt met de opleiding. Toen mijn ziekte een naam kreeg, Schizo-affectieve stoornis en traag werkende schildklier, begon mijn herstel. Hierdoor leerde ik verschillende organisatie en instellingen kennen. Via het wijkteam hoorde ik van Vitale Verbindingen en kreeg ik het telefoonnummer om contact te leggen. Ik belde en kreeg Marjet aan de lijn. We maakte een afspraak voor een gesprek. Tijdens dit gesprek zag ik in dat ik niet alleen een leven heb mét diagnoses heb, maar ook voorbij de diagnoses. Toen ben ik de training “Ervaringswerker in de wijk” begonnen en kon gelijk aan de slag als ervaringswerker. Ik kreeg het idee om een praatgroep te beginnen. En Vitale Verbindingen gaf mij de mogelijkheid. Toen ben ik begonnen met praatgroepen, individuele coaching en ben gaan deelnemen aan een project dat Participatie interview heet (in samenwerking met RIBW). Ik ben blij met Vitale Verbindingen. In de praatgroepen zien en leren we van ons eigen en andermans verhaal. We zien overeenkomsten, of zien punten van onszelf die we eerder niet hadden gezien. In de praatgroep is het fijn om bevestiging en herkenning te krijgen van elkaar. Ik wil bezig blijven met bovenstaande activiteiten en samenwerkingen aangaan met collegae.”

Emily

Emmily

Stagiaire

“Ooit heb ik les gehad bij Vitale Verbindingen. Op de vrijdagen waren de lessen van mijn opleiding bij Vitale Verbindingen. In het derde jaar zocht ik een stageplek. Via mijn studieloopbaan-begeleider kreeg ik te horen van Vitale Verbindingen. Zo loop ik op dit moment stage als sociaal werker. De reden dat ik het hier zo fijn vind, is omdat ik niet alleen stagiaire hoeft te zijn, maar ook kan werken aan mijn herstel. Vitale Verbindingen heeft mij door trainingen die ik hier gevolgd heb tot inzichten gebracht. Hier is iedereen gelijk, daarom voel ik me thuis. Ik vind het mooi en bijzonder dat iedereen hier mag zijn zoals hij/zij is.”

Dorien

Ervaringsdeskundige, communitybuilder, trainer

“Via de pannekoekeninloop bij het Leger Des Heils kwam ik in contact met Vitale Verbindingen. Ik heb me direct aangesloten en heb de training Ervaringswerker in de Wijk gedaan. In mijn tijd bij Vitale Verbindingen heb ik verschillende vormen van herstel ondervonden: hierdoor ben ik psychisch weer stabiel. Ik krijg bij Vitale Verbindingen de tijd om te werken aan mezelf. Dat heeft me rust gebracht, maar ook heel veel mooie ideeën om aan de gang te gaan met mijn eigen passie. Ik ben nu binnen Vitale Verbindingen vooral aan het werk voor de training Ervaringswerker in de wijk en daarbij ben ik communitybuilder in Arnhem-Zuid. Verder geef ik ook vaak workshops.”

Monique de Hullu en haar parkiet

Monique

Ervaringsdeskundige, communicatie, individuele begeleiding

“Toen Vitale Verbindingen net bestond vroegen ze mij of ik ook iets kon doen. Ik deed wat verschillende klusjes en dacht: ik zie wel waar het schip strand. Ik heb veel ervaring met leven op de straat en kan van daaruit veel verbindingen leggen. Ze zeggen vaak: ga doen wat je leuk vindt, maar ik draai het liever om: je kunt wel een mooi idee hebben maar je hebt ook helpende handen nodig om het uit te voeren. Er zijn veel activiteiten die bedoeld zijn voor, tijdens en na het leven met een diagnose of stoornis, maar Vitale Verbindingen gaat verder: herstel is kunnen leven met alles wat bij je hoort, midden in de maatschappij. Op dit moment houd ik me samen met Mariëlle en Diana bezig met het inzetten en onderhouden van de digitale communicatiemiddelen van Vitale Verbindingen. Als we dit goed hebben ingericht kunnen we niet alleen offline, maar ook online echt verbinding leggen!”

Monique heeft voor altijd een plek in ons hart.


Bestuur
– M. Schoormans, voorzitter-penningmeester
– R. Peters, secretaris
– J. Briaire, bestuurslid
– A. Scholten, bestuurslid

Medewerkers
– M. Zeegers, coördinator, begeleider
– J. Brands, ervaringsdeskundige, begeleider, projectondersteuning
– S. van der Vegt, ervaringsdeskundige, begeleider, projectondersteuning
– J. van der Waard, ervaringsdeskundige, begeleider, projectondersteuning
– M. van Kempen, administrateur, projectondersteuning
– M. van Vorst, office, PR & communicatie

Daarnaast heeft Vitale Verbindingen:
– circa 50 vrijwilligers
– circa 10 stagiaires
– circa 55 coachees
– circa 70 vaste deelnemers


Oud-Vitale Verbinders

Rudi Rikken

Rudi

Voorzitter, bestuur

“In de zomer van 2017 had ik voor het eerst een gesprek met Marjet. Zij vertelde me over Vitale Verbindingen en vroeg me of ik in het bestuur van de stichting wilde komen. Iemand van Zorgbelang Gelderland had haar dat aangeraden. Haar verhaal over Vitale Verbindingen maakt me meteen enthousiast. Einde van dat jaar gingen we met z’n drieën: Marjet, Marius Schoormans en ik, naar de notaris om de stichting Vitale Verbindingen Arnhem op te richten. Sindsdien ben ik voorzitter van de stichting en hoop dat nog lang te doen. Ik heb sindsdien een heleboel leuke mensen ontmoet die te maken hebben met onze stichting. Nu Rijnstad heeft besloten haar hoofdkantoor in de nieuwe Hommel te bevestigen maak ik me zorgen over onze huisvesting. Ik vind dat de nieuwe Hommel vooral van de wijk moet blijven. Ondanks al deze zorgen blijf ik enthousiast en voorzitter, zo lang mogelijk.”

Annet

Annet

Communicatie, coördinatie

“Via BurgerServiceLab, een netwerk van mensen die zich bezig houden met wijkinitiatieven kwam ik in contact met Vitale Verbindingen. In eerste instantie zochten ze iemand die kon helpen met de aanmelding activerend werk en het opmaken van een document. Er was veel te doen en ik vind het leuk om samen te werken met de Vitale Verbinders aan de communicatie en implementatie van activerend werk. Ik heb zelf het geluk gehad dat ik opgegroeid ben in een warm gezin, dat ik heel veel kansen heb gekregen en een stabiel leven heb. Ik vind het mooi om bij Vitale Verbindingen samen te werken, vakkennis te delen, te ontwikkelen of iets nieuws neerzetten en te leren van mensen met heel veel en vaak bijzondere levenservaring. Want verbinden doe je samen!”

Annet Storm

Annet

Ondersteuner projectmatig werken, coördinatie

“Ik heb Vitale Verbindingen leren kennen doordat ik een workshop heb gegeven bij de Zomerschool. Op een gegeven moment kwam de vraag of iemand wilde ondersteunen bij het projectmatig werken. Ik help mensen hierbij en ik probeer het vast te leggen, zodat we het kunnen verbeteren. Verder ben ik samen met een andere Vitale Verbinder een training aan het opzetten.
Ik vind het heel leuk dat je met heel veel verschillende mensen samenwerkt. Zelf heb ik een zusje met borderline en heb ik een vriendin verloren aan zelfmoord , dat zijn ervaringen die ik heb met de ggz en die ik nu ook weer tegenkom bij Vitale Verbindingen. Het mooie vind ik dat we werken vanuit talenten en dat het niet gaat om wat je hebt meegemaakt, maar dat het ook niet terzijde wordt geschoven.
Ik zou het mooi vinden dat ik echt een ondersteuning kan zijn voor Vitale Verbinders, dat mensen de tools hebben om iets op te zetten en af te maken. Er is heel veel kennis, het is mooi dat dit nog beter tot zijn recht komt. Zodat we meer mensen kunnen bereiken.”

Saar

Vitale Verbinder

“Ik wilde een nieuwe start maken. Daarvoor verhuisde ik naar Arnhem. Ik heb een bewogen leven achter de rug. Ik ben begonnen aan mijn herstel. Psychisch ben ik op een niveau waar ik tevreden mee ben. Op andere vlakken ben ik bezig en/of zoekende. Voor sociale contacten ging ik naar diverse wijkcentra. In de Nieuwe Hommel hoorde ik over Vitale Verbindingen. Eerst ging ik knutselen op de vrijdag bij Nicoline, daarna heb ik zelf iets opgezet voor de woensdag. Na een vrijwilligerscontract heb ik nu een leer-werk contract en ga ik cursussen doen. Ik wil mijn herstelervaringen inzetten voor wie dat nodig heeft. Vitale Verbindingen heeft mij gegeven wat ik zocht, sociale contacten, uitzoeken wat ik wil en de kans om mezelf te ontwikkelen.”

Nicoline

Vitale Verbinder

“Een vriendin nam me mee, zij is weggegaan maar ik ben er nog steeds. Ik was afgekeurd maar wilde toch iets. Dat werd knutselen bij Vitale Verbindingen. Daar ontdekte ik dat ik meer kan dan ik dacht. Lange tijd heb ik mijn vaardigheden en talenten verwaarloosd. Bij Vitale Verbindingen heb ik die in mijn eigen tempo herontdekt. Maar ook zijn er nieuwe naar boven gekomen waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. Als vaste activiteit doe ik de knutselmiddag op vrijdag maar ook ben ik betrokken bij de organisatie van de Zomerschool en ik heb een blok in de training “Ervaringswerker in de wijk”.

Cynthia

Horecateam

“Sita interviewde me bij het RIBW en ze vertelde me over Vitale Verbindingen. Sita heeft een afspraak gemaakt voor me gemaakt. Want ik kon bij Vitale Verbindingen aan mijn “participatie” werken. Het geeft mij een opstapje naar de arbeidsmarkt. Hier mag ik fouten maken en er van leren. Ik heb bij Vitale Verbindingen nieuwe talenten ontdekt van mezelf. Ik heb geleerd om beter voor mezelf op te komen. en mijn grenzen “zelf” te ontdekken of te ondervinden. Nu doe ik voornamelijk werk in de keuken zoals voorbereidingen voor het eten, schoonmaken in de keuken, de bediening en andere hand en span diensten. Ik vind het echt leuk hier en voel me beter, lichamelijk en geestelijk. Op dit moment ben ik zelfs bezig met medicijnen afbouwen.”

Jan

Horecateam

“Ik heb Vitale Verbindingen leren kennen via mijn begeleidster van het RIBW. Ik zocht vrijwilligerswerk en zij had goede ervaring met Vitale Verbindingen. Ik werk in de spoelkeuken. Het is saai werk maar ik doe het wel. Wat mij bevalt is het sociale gebeuren, het slap geouwehoer van Monique bijvoorbeeld wat mij motiveert om er naar toe te gaan. Als ik mijn werk niet had of heb, bij Vitale Verbindingen hou ik me bezig met internet chillen. Ik heb een een bewogen leven gehad en mooie dingen meegemaakt. Bijvoorbeeld twintig jaar in Brazilië gewoond en daar een redelijk succesvol bedrijf gehad. Toen ging het mis. Maar nu ben ik herstellende en heb ik leren omgaan met alles en ben ik zoekende. Nu heb ik al jaren geen last meer van stemmen die mijn leven bedillen.”

Vasco

Stagiair

“Het is voor mij begonnen op school met de opleiding Sociaal Werk MBO 4. De derdejaars gaven een presentatie over hun stageplek. Veel medestudenten gingen al voortijdig naar huis. Ik bleef tot het eind. De laatste presentatie sprak me erg aan en ging over Vitale Verbindingen. Vooral het ervaringswerk maakte dat ik me hier al bij voorbaat thuis voelde. Het contact met voor mij onbekende en mensen met diverse achtergronden, interesse en ervaringen is voor mij en mijn opleiding een meerwaarde die ik bij Vitale Verbindingen heb kunnen vinden. Hierdoor heb ik een grote stap kunnen zetten in mijn leven, dat heeft geholpen aan wie ik nu ben.”

Sebastiaan

Horecateam

“Ik ben bij Vitale Verbindingen gekomen via de Vrijwilligerscentrale. Ik zocht wat om te doen en om structuur te krijgen in mijn leven. Dat heb ik, en nog méér, gevonden bij Vitale Verbindingen. Ik heb een turbulent leven achter de rug. Er is veel gebeurd, om wat ze tegenwoordig noemen van te herstellen. Nu gaat het goed, ik voel me meer verbonden met mezelf en daarom kan ik ook beter verbinding maken met anderen. Bij Vitale Verbindingen vind ik aansluiting bij andere mensen. Het gaat om mensen en niet om diagnoses. Ik heb zelf de diagnoses ADHD en PTSS jaren geleden gekregen maar ik merkte dat de diagnoses niet klopten. In werkelijkheid ben ik hoogsensitief en hoogbegaafd. Ik neem deel aan het project WHOP: We Helpen OntmoetingsPunt, dat ik heb leren kennen via Vitale Verbindingen. En verder in de keuken en andere hand- en span diensten voor Vitale Verbindingen Ik vind de contacten die ik hier of door hier op doe erg leuk. Ik merk ook dat ik mijn bindingsangst aan het overwinnen ben.”


Staat jouw foto en tekst als Vitale Verbinder er nog niet bij?

Vul dan hier je gegevens in en upload je foto of een afbeelding, dan plaatsen we het z.s.m. op de website!

    Upload hier je foto of afbeelding (let op, bestandsgrootte maximaal 1 MB):

    Is je bestand te groot om te uploaden? Stuur dit dan per mail naar communicatie@vitaleverbindingen.nl.

    Je kunt hieronder nog een bericht voor ons achterlaten als je wilt:

    Mocht het niet lukken met invullen, stuur dan alle informatie naar communicatie@vitaleverbindingen.nl. Ontbrekende gegevens kun je ook nasturen per e-mail.

    Bedankt voor het invullen. We gaan z.s.m. voor je aan de slag en zullen contact met je opnemen!