Arnhem
06 19173659
info@vitaleverbindingen.nl

Onze Vitale Verbinders

Vitale Verbindingen is een community waarin iedereen een bijdrage levert. Op deze pagina stellen we ons graag aan jullie voor! De pagina wordt nog verder aangevuld de komende tijd.

Saar

Ik wilde een nieuwe start maken. Daarvoor verhuisde ik naar Arnhem. Ik heb een bewogen leven achter de rug. Ik ben begonnen aan mijn herstel. Psychisch ben ik op een niveau waar ik tevreden mee ben. Op andere vlakken ben ik bezig en/of zoekende. Voor sociale contacten ging ik naar diverse wijkcentra. In de Nieuwe Hommel hoorde ik over Vitale Verbindingen. Eerst ging ik knutselen op de vrijdag bij Nicoline, daarna heb ik zelf iets opgezet voor de woensdag. Na een vrijwilligerscontract heb ik nu een leer-werk contract en ga ik cursussen doen. Ik wil mijn herstelervaringen inzetten voor wie dat nodig heeft. Vitale Verbindingen heeft mij gegeven wat ik zocht, sociale contacten, uitzoeken wat ik wil en de kans om mezelf te ontwikkelen


Nicoline

Nicoline

Een vriendin nam me mee, zij is weggegaan maar ik ben er nog steeds. Ik was afgekeurd maar wilde toch iets. Dat werd knutselen bij Vitale Verbindingen. Daar ontdekte ik dat ik meer kan dan ik dacht. Lange tijd heb ik mijn vaardigheden en talenten verwaarloosd. Bij Vitale Verbindingen heb ik die in mijn eigen tempo herontdekt. Maar ook zijn er nieuwe naar boven gekomen waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. Als vaste activiteit doe ik de knutselmiddag op vrijdag maar ook ben ik betrokken bij de organisatie van de Zomerschool en ik heb een blok in de training “Ervaringswerker in de wijk”.


Annet

Annet

Via BurgerServiceLab, een netwerk van mensen die zich bezig houden met wijkinitiatieven kwam ik in contact met Vitale Verbindingen. In eerste instantie zochten ze iemand die kon helpen met de aanmelding activerend werk en het opmaken van een document. Er was veel te doen en ik vind het leuk om samen te werken met de Vitale Verbinders aan de communicatie en implementatie van activerend werk. Ik heb zelf het geluk gehad dat ik opgegroeid ben in een warm gezin, dat ik heel veel kansen heb gekregen en een stabiel leven heb. Ik vind het mooi om bij Vitale Verbindingen samen te werken, vakkennis te delen, te ontwikkelen of iets nieuws neerzetten en te leren van mensen met heel veel en vaak bijzondere levenservaring. Want verbinden doe je samen!


Monique

Toen Vitale Verbindingen net bestond vroegen ze mij of ik ook iets kon doen. Ik deed wat verschillende klusjes en dacht: ik zie wel waar het schip strand. Ik heb veel ervaring met leven op de straat en kan van daaruit veel verbindingen leggen. Ze zeggen vaak: ga doen wat je leuk vindt, maar ik draai het liever om: je kunt wel een mooi idee hebben maar je hebt ook helpende handen nodig om het uit te voeren. Er zijn veel activiteiten die bedoeld zijn voor tijdens en na het leven met een diagnose of stoornis, maar Vitale Verbindingen gaat verder: herstel is kunnen leven met alles wat bij je hoort, midden in de maatschappij. Op dit moment houd ik me samen met Annet en Mark bezig met het inzetten en onderhouden van de digitale communicatiemiddelen van Vitale Verbindingen. Als we dit goed hebben ingericht kunnen we niet alleen offline, maar ook online echt verbinding leggen!


Dorien

Via de pannekoekeninloop bij het Leger Des Heils kwam ik in contact met Vitale Verbindingen. Ik heb me direct aangesloten en heb de training Ervaringswerker in de Wijk gedaan. In mijn tijd bij Vitale Verbindingen heb ik verschillende vormen van herstel ondervonden: hierdoor ben ik psychisch weer stabiel. Ik krijg bij Vitale Verbindingen de tijd om te werken aan mezelf. Dat heeft me rust gebracht, maar ook heel veel mooie ideeën om aan de gang te gaan met mijn eigen passie. Ik ben nu binnen Vitale Verbindingen vooral aan het werk voor de training Ervaringswerker in de wijk en daarbij ben ik communitybuilder in Arnhem-Zuid. Verder geef ik ook vaak workshops.


Marjet

Samen met ervaringsdeskundigen van IrisZorg was ik bezig om een herstelbureau op te richten. In dezelfde tijd kwam de vraag vanuit mijn eigen wijk om mee te denken over wat er met het wijkcentrum moest gebeuren. Toen vielen bij mij twee kwartjes: als ik echt met herstel bezig wil dan kan het bijna niet anders dan in combinatie met de wijk. Ik geloof heel sterk dat burgers heel veel zelf kunnen en ook dat kwetsbare burgers heel veel zelf kunnen. Uitgaan van wat mensen wel kunnen in plaats van niet kunnen. Bij Vitale Verbindingen ben ik de coördinator en ik coach de Vitale Verbinders. Ik word wel eens moe van de traagheid in de veranderingen binnen de GGZ, daarom heb ik ervoor gekozen om juist buiten de GGZ iets op te zetten. Je kunt mensen niet in hun kracht zetten, maar wel de kans geven om zichzelf waar te maken.