0619173659
info@vitaleverbindingen.nl

OPEN over depressie en doorbreken van taboes

Jouw community van en naar herstel

OPEN over depressie en doorbreken van taboes

Eén op de vijf jongeren krijgt te maken met depressie. Maar lang niet iedereen praat daarover. Daar wil stichting Open Mind verandering in brengen door zich in te zetten voor openheid over depressie onder jongeren.

Op 2 februari jl. startte op het Audrey Hepburnplein in Arnhem de buitententoonstelling OPEN over depressiviteit. Dit is een project van de stichting Open Mind waarin een grote groep jonge ervaringsdeskundigen (18-35 jaar) mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar wil maken. Dit doen ze door hun eigen verhaal over depressie te delen.

Stichting Rijnstad heeft de buiten expositie naar Arnhem gehaald in samenwerking met dertien zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio. Rijnstad wil samen met de samenwerkingspartners jongeren in de regio laten zien dat ze niet alleen staan en dat er hulp beschikbaar is, omstanders en professionals op weg helpen met advies en bovenal: samen taboes verbreken.

Ook nadat de tentoonstelling weg is, leeft het gesprek voort. Met de betrokken organisaties onderzoekt Rijnstad hoe depressie onder jongeren blijvend de aandacht krijgt door programma en aanbod te delen voor jongeren, betrokkenen en professionals. Natuurlijk draagt Vitale Verbindingen ook bij aan dit aanbod.

Ondersteuning bij depressie

We zijn een herstelcommunity, opgezet door en voor mensen met ervaring in de GGZ, waar herstelervaringen worden ingezet om elkaar te helpen, te ondersteunen en te groeien. Bij Vitale Verbindingen ontdek je dat je niet je diagnose bent. Je bent mens en onderdeel van de maatschappij. Vitale Verbinders, vrijwilligers, professionals, ervaringsdeskundigen, wijkbewoners, ondernemingen, samenwerkingspartners, de overheid en vrienden van, allemaal dragen zij bij aan een plek waar iedereen mag zijn zoals hij of zij is.

Wij zijn er voor je tijdens inlopen en activiteiten in buurthuizen in Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid. We bieden ook coaching en begeleiding vanuit de wijk. Voel je welkom! Je kunt contact opnemen via info@vitaleverbindingen.nl of via tel. 06-19173659.

Expositie OPEN over depressie februari 2021
Expositie OPEN over depressie februari 2021

Bron: Rijnstad.nl
Bron: Stichtingopenmind.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.