0619173659
info@vitaleverbindingen.nl

Succesvolle eerste Zomerschoolweek in het Spijkerkwartier

Jouw community van en naar herstel

Succesvolle eerste Zomerschoolweek in het Spijkerkwartier

Gelaatsspieren niet gebruiken

Deze week is de Zomerschool begonnen! Het was een succesvolle eerste Zomerschoolweek in het Spijkerkwartier. Zes weken lang is er een gezellige soeplunch en en zijn er leuke en interessante workshops op zes verschillende locaties. De aftrap was deze week op een (voor ons) nieuwe locatie: wijkcentrum De Lommerd in het Spijkerkwartier. Gelukkig voelen we ons meteen al thuis en mochten we al een heel aantal bewoners van het Spijkerkwartier welkom heten.

Op dinsdag waren de workshoponderwerpen Nagelverzorging, Spaans voor beginners en het Stigma Tools. Eén van de onderdelen van Stigma Tools is het spel ‘Een Steekje Los?’ waarmee je aan de hand van verschillende levensthema’s (bijvoorbeeld sociale contacten, vrije tijd en zingeving) in gesprek gaat over Stigma. Eén van de deelnemers van de workshop had hierna een afspraak in het ziekenhuis, maar moest lang wachten. Deze gelegenheid greep ze aan om gewoon door te gaan met de vragen. Doordat de hele wachtkamer vol zat vanwege vertraging ging iedereen mee doen. Zelfs de assistentes vonden het boeiend! Zo zie je maar dat de inspiratie van de Zomerschool ook op andere plekken weer gedeeld kan worden.

Met z'n allen in de concentratie voor Urban Sketching
Met z’n allen in de concentratie voor Urban Sketching

Op donderdag waren de workshoponderwerpen Snuffelen aan coachen met honden, Urban Sketching en Gipsen maskers maken. Ook deze workshopmiddag begon weer met een heerlijke soep, gemaakt door Jimmy en het keukenteam. Tijdens de lunch werden ook nog de certificaten van de nieuwste lichting aan de training ‘Ervaringswerker in de wijk‘ uitgereikt. De workshop gipsen maskers maken werd gegeven door Monique, zij heeft er een blog over geschreven op haar website.

Trotse deelnemer aan de training Snuffelen aan coachen met honden
Trotse deelnemer aan de training Snuffelen aan coachen met honden
Urban Sketching tekenen op straat
Urban Sketching tekenen op straat

Al met al vonden wij het een succesvolle eerste Zomerschoolweek in het Spijkerkwartier. Volgende week dinsdag en donderdag zijn we ook weer te vinden in de Lommerd. Zien we je daar?!

Voorbeeld van Urban Sketching
Voorbeeld van Urban Sketching
Urban sketching op straat
Urban sketching op straat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.