06-24610766
info@vitaleverbindingen.nl

Training Honest Open en Proud bij Vitale Verbindingen 2023

Jouw community van en naar herstel

Training Honest Open en Proud bij Vitale Verbindingen 2023

De training Honest Open en Proud is weer afgerond! Het was weer een mooie training, waarbinnen veel gebeurde en geoefend werd met openheid en het bespreken van stigma. Deze keer verzorgden Marjet en Hilko de training.

We hebben weer bijzondere momenten meegemaakt en het is altijd weer indrukwekkend om te ervaren dat er zo’n proces van bewustwording ontstaat. Van daaruit worden weer nieuwe stappen gezet en in de weg naar herstel.

De training bestaat uit 6 dagdelen en een terugkomdag met certificaatuitreiking. De moeite waard! Hier vind je meer informatie over deze training.

Wat ik meeneem uit de HOP-training

Ik trok me in mijn verleden nooit zo veel aan van wat anderen van mij vonden.en ik dacht daarom dat ik helemaal geen last had van stigma.

Door het volgen van de HOP leerde ik dat ik toch wel degelijk last ervan ervaarde.en dat vooral zelfstigma iets was dat me tegen hield nog in mijn herstel en persoonlijke groei.

Na de HOP heb ik nog meer herstel cursussen gevolgd, waaronder de WMEE, waar ook het onderwerp stigma nog een keer aan bod kwam.

In oktober start ik met de opleiding ervaringsdeskundige en ik loop nu stage bij vitale verbindingen waar ik samen met Johan het project “je hoort erbij” geef. En de HOP was een hele goede voorbereiding hiervoor.

Al met al een absolute aanrader voor iedereen die te maken heeft, of heeft gehad met een verslaving of psychische problematiek.

De HOP heeft mij zeker verder geholpen in mijn herstel.

                                  -Rien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.