06-16307949
info@vitaleverbindingen.nl

Training Honest Open en Proud bij Vitale Verbindingen

Jouw community van en naar herstel

Training Honest Open en Proud bij Vitale Verbindingen

De training Honest Open en Proud is weer afgerond! Het was weer een mooie training, waarbinnen veel gebeurde en geoefend werd met openheid en het bespreken van stigma. Deze keer verzorgden Maria en Janite de training en voor het eerst was het niet meer onder Samen Sterk Zonder Stigma.

We hebben weer bijzondere momenten meegemaakt en het is altijd weer indrukwekkend om te ervaren dat er zo’n proces van bewustwording ontstaat. Van daaruit worden weer nieuwe stappen gezet en in de weg naar herstel.

De training bestaat uit 6 dagdelen en een terugkomdag met certificaatuitreiking. De moeite waard! Hier vind je meer informatie over deze training.

Wat ik meeneem uit de HOP-training

“Door mijn verleden heb ik veel te maken gehad met een beeld over mezelf wat voor mij een belemmering in mijn ontwikkeling betekende.

Hoe kijk ik naar mezelf en hoe kijk ik naar anderen, als het gaat over psychische kwetsbaarheid?

Het is voor iedereen een persoonlijk bewustwordingsproces. Doordat ik concreet met mijn persoonlijke ontwikkeling aan de gang ben gegaan, ontstaat er een opening om gezondere keuzes te maken voor mezelf , waardoor zelf-stigma afneemt. En doordat ik me kwetsbaar opstel, zie ik dat er interessante
dingen op mijn pad komen. Ik zie hoe waardevol het is om deze persoonlijke ontwikkeling te delen. Door de HOP-training kan ik het beestje een naam geven. Ik zie het als een handvat om met stigma/zelfstigma om te gaan en het te herkennen.

Het is een helpende gedachte om in je achterhoofd te houden dat je niet alleen bent in dit verhaal.

– Pim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.