06-16307949
info@vitaleverbindingen.nl

Training Honest Open en Proud

Jouw community van en naar herstel

De training Honest, Open en Proud (HOP) is bedoeld voor inwoners, ervaringsdeskundigen, stagiaires bij opleidingen als Social Work en wijkprofessionals om aan de slag te gaan met stigma. Dit is een onderwerp dat in het sociale domein en in de wijken nog vaak een rol speelt in hoe men naar zichzelf en de ander kijkt als het gaat over psychische kwetsbaarheid en een verhaal hebben. Schaamte, oordelen, maar ook misverstanden en andere ervaringen kunnen ertoe leiden dat het persoonlijk verhaal verborgen wordt of juist extreem geuit.

In de training wordt een bewustwordingsproces op gang gezet bij de deelnemers in hoe men zijn of haar verhaal vertelt en op welke manier passend en constructief is. Er wordt uitgelegd hoe stigma doorwerkt en zelfstigma remmend kan zijn in zelfbeeld, sociale contacten, functioneren en werkzaamheden. Omdat het voor ieder een persoonlijk proces is, wordt de training zo vormgegeven dat men concreet met zichzelf aan de slag kan en stappen kan zetten. Het gaat over openheid, bij jezelf en vanuit de omgeving en hoe hier een passende weg in te vinden. Resultaat van eerdere trainingen laat zien dat deelnemers een groei doormaken, meer bewustwording optreedt en betere keuzes worden gemaakt in hoe, wanneer en waar de eigen ervaringen in te zetten. En tegelijkertijd geleerd is beter om te gaan met stigma ervaringen.

De training Honest, Open en Proud is ontwikkeld door een onderzoeksinstituut in Chicago en werd naar Nederland gehaald door Samen Sterk zonder Stigma en tegenwoordig gefaciliteerd door Phrenos. Vitale Verbindingen heeft vier mensen op laten leiden die deze training mogen aanbieden.

De HOP-training kan zowel online als op locatie gegeven worden, bestaat uit zes bijeenkomsten. Het is geschikt voor volwassenen die affiniteit hebben met het thema stigma en het eigen verhaal.

Wat: Training Honest Open Proud
Data: n.t.b.
Tijd: n.t.b.
Waar: De Nieuwe Hommel, De Wiltstraat 6 in Arnhem
Materiaalkosten: €25,00
Aanmelden: info@vitaleverbindingen.nl

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal zes personen) kunnen we weer een nieuwe groep starten. Dit is ook mogelijk op aanvraag van partner organisaties of bewonersgroepen.