fbpx
Arnhem
06 19173659
info@vitaleverbindingen.nl

Training over VN verdrag

Training over VN verdrag

Sinds 14 juli 2016 geldt in Nederland het VN verdrag voor mensen met een beperking*. Met dit verdrag is inclusie niet langer een gunst maar een recht. Het doel is om de samenleving zo in te richten dat iedereen mee kan doen, omdat ieder mens evenveel waard is. Om zover te komen zal er nog veel moeten veranderen.

Daar ligt ook een belangrijke rol voor mensen met een beperking. Want, jij weet het beste wat je nodig hebt om mee te kunnen doen. Maar hoe pak je dat nu aan?

Daarover organiseren Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten (APCG) in samenwerking met Vitale Verbindingen en Ervaar Mee een training. Hierin krijg je uitleg over het VN verdrag en leer je meer over wat dit voor jouw leven kan betekenen. Je gaat in gesprek met anderen en oefent samen hoe je in gesprek kunt gaan over wat jij nodig hebt om mee te kunnen doen.

De training bestaat uit twee bijeenkomsten vinden plaats in de Nieuwe Hommel, op vrijdag 8 juni en vrijdag 29 juni. Het begint om 13.00u, maar vanaf 12.00u ben je al welkom voor een kop soep.

Rond 15.30u is de bijeenkomst afgelopen.

Om mee te kunnen doen moet je je aanmelden. Dit kan door een email te sturen naar info@apcg.nl. Per post kan ook, het adres is Weerdjesstraat 168, 6811 JH, Arnhem

Er zijn maximaal 25 plaatsen, dus wees er snel bij, want vol = vol.

Na de zomer wordt de training ook in Arnhem Zuid gegeven.

*Officiële naam van het verdrag is VN verdrag inzake personen met een handicap, waarbij bedoelt wordt, mensen met een lichamelijke/ zintuiglijke beperking, een psychische kwetsbaarheid, een verstandelijke beperking of chronische ziekte

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.