Arnhem
06 19173659
info@vitaleverbindingen.nl

Trainingen

Ervaringscoach in de wijk

De training is ontwikkeld door de ervaringsdeskundigen van Vitale Verbindingen. Tijdens de training leer je hoe jij jouw ervaringen, levensverhaal en kracht in kunt zetten voor jezelf en anderen. De cursus biedt handvatten om stappen te zetten in je herstel vanuit je eigen passie. Je ontwikkelt praktische vaardigheden waarmee je aan de slag kunt gaan in de (eigen) wijk. Zelfregie en zelforganisatie vormen het uitgangspunt. Zo leer en ervaar je wat een ervaringswerker doet in de wijk! Ook wordt er een basis geboden voor het leren vertellen van jouw eigen (herstel)verhaal, het ontdekken van je passies en talenten en het toepassen van gesprekstechnieken in de praktijk.

Deze training heeft als doel om mensen een andere visie en houvast te bieden voor hun herstel, hen uit te nodigen hierin een volgende stap te zetten, hun netwerk te vergroten en samen te verkennen hoe hun ervaring kan worden ingezet als basis voor participatie. De training wordt meerdere keren per jaar aangeboden.

Uit de eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Daarnaast heeft een groter aantal mensen matige eenzaamheidsgevoelens. Een kleine groep voelt zich chronisch eenzaam. De oorzaken hiervan kunnen liggen in veranderingen in omstandigheden. Je bent bijvoorbeeld verhuisd, je hebt een sterfgeval meegemaakt of een kind gekregen. Daarnaast kunnen er ook oorzaken meespelen die bij de persoon zelf liggen.

Eenzaamheid komt steeds vaker voor, de maatschappij is gehaast en in de meeste gevallen niet gericht op anderen. Je bent dus aangewezen op jezelf. Dit betekent ook dat jíj de eerste stap moet gaan nemen, terug naar een sociaal leven. Uit de eenzaamheid!

In deze workshop wordt je op een makkelijke, toegankelijke manier uitgelegd welke stappen belangrijk zijn om contacten te leggen en te houden. Daarna volgen er nog drie vervolgdagen om je verder te ondersteunen. Zo ben je nooit alleen in je groei en is er altijd plek voor je verhaal.
Wellicht leer je meteen leuke mensen kennen met wie je samen nieuwe dingen kan ondernemen.