0619173659
info@vitaleverbindingen.nl

Voor altijd een plek in ons hart

Jouw community van en naar herstel

Voor altijd een plek in ons hart

Zaterdag 6 maart jl. heeft onze bijzondere, lieve, betrokken, gezellige, levenswijze, gedreven en humorvolle Vitale Verbinder Monique de Hullu haar strijd tegen kanker verloren.

Waar jij was, was reuring. Het onmogelijke maakte jij mogelijk. Echte aandacht had je voor mensen, vanuit het hart gedreven. Bruisend van ideeën, je was nog zoveel van plan.

Wat zal het stil zijn zonder jou. Lieve Monique, we gaan je missen.


Altijd een plek in ons midden

“Monique,

Je zal wel altijd een plek in ons midden houden. Je hebt met jouw bijzondere persoonlijkheid, passie, doorzettingskracht en humor zoveel betekend voor ons. Als jij er was, was er reuring, beweging en gebeurde er altijd wel iets spontaan, moois. We hebben je in ons hart gesloten, inclusief jouw parkiet die samen met jou zo’n mooie eenheid vormde.

In de communicatie heb je veel werk verzet, maar ook voor bewoners van de straat en mensen die veel anderen niet zo gemakkelijk konden bereiken. Voor jou was dat een natuurlijk talent en je was wars van systemen en officiële vormen als het ging om het toepassen van authentieke steun en aandacht voor wie dat nodig hadden.

Je humor was geweldig! Juist in omstandigheden die niet altijd even leuk en gezellig waren, wist jij met je humor te relativeren en daar hielp je ons enorm mee, maar ook jezelf.

Van ver gekomen heb jij het weten te maken tot een vrouw met zoveel mooie talenten, kracht en medemenselijkheid dat er een leegte valt nu jij er niet meer bent. Dat doet ons verdriet en het voelt oneerlijk. De ziekte was te sterk. Maar jij als collega, als vriendin, moeder, dochter, oma en peer, jou
vergeten wij niet. We houden van je en gunnen je nu de rust die je verdient.”

– Janite


Eigen regie en nabije hulp

“Ik denk aan Monique en hoe ik haar zal missen. En velen met mij. Monique met haar kritische kijk op hulpverlening, met haar agenda, haar druk doen en harde werken! Haar creativiteit en humor. En ook haar boosheid. Zij kon heel boos worden, in elk geval op mij, maar we hebben het altijd weer goed gemaakt met elkaar. Monique die onvoorwaardelijk geloofde in het recht op eigen regie en nabije hulp!”
– Marjet


Altijd meelevend

“Ik heb Monique leren kennen voordat ik bij Vitale Verbindingen was. Ze is ook verzorgende geweest en heeft goede en fijne zorg aan mijn moeder mogen geven. Ze was altijd erg spontaan en enthousiast en meelevend. Moeder vond het fijn als ze kwam. Bij Vitale Verbindingen heb ik Monique mogen kennen als enthousiast, altijd meelevend. Ik heb haar mogen kennen en nu herinneren als een fijn mens die altijd voor mij klaarstond. We hebben ook heel fijne gesprekken gehad. Ik zal haar missen.”
– Willemien


Met een wervelwind

Met een wervelwind hebben wij elkaar ontmoet bij de Hop training (2019) zolang ken ik Monique dus eigenlijk nog helemaal niet. Oh, wat heb ik in die korte tied met eur kunnen lezé en schrieven. Naar nu blijkt was het veel te kort, wat had ik je graag jaren én jaren willen kennen. En wat hebben we fijn samengewerkt, gelachen en gehuild. Verhalen over, jouw zoektocht met Remco in het Academisch dierenziekenhuis Utrecht, echt hilarisch. En dat je bij mij thuis was en een kijkje nam in mijn atelier. Je vertelde dat je nog bureaustoel voor mij had. En dat ik mij neus optrok bij het ophalen van de stoel, het bleek echt een oudje te zijn. Maar oh, ik ben zoo dankbaar dat ik hem heb. Je was zo blij met de €5,-. En weet je Monique jij bracht mij daarmee nog meer creatief en actieve in een zetel. Dank je wel voor alles. Liefs van een vriend, collega en vooral ervaringswerker in de buurt. En dat blief ik ook… Rust Zacht.
-Willy


Veel dank

Dag Monique,
Voor Vitale Verbindingen was je erg belangrijk, veel mensen hebben prachtige en warme herinneringen aan je.
Véél dank voor alles wat jij voor Vitale Verbindingen gedaan en betekend hebt.”
Marius


Prachtig mens

“Lieve Monique,
Wat ben ik dankbaar dat ik jou heb mogen leren kennen.
Je echtheid, je humor, je wijsheid en je betrokkenheid zal ik nooit vergeten. Een prachtig mens ben je. Ik zal je missen.
Hopelijk treffen we elkaar weer eens.”
– Mariëlle


Wil je ook jouw gevoel, mooie herinneringen, afbeeldingen of leuke anekdotes delen? Laat dan hieronder je reactie achter of stuur je verhaal naar communicatie@vitaleverbindingen.nl, dan plaatsen wij het op de website. Zo blijft Monique voor altijd in ons midden.

Veel sterkte allemaal met het verwerken van dit grote verlies.

Herdenkingsbijeenkomst

Op zaterdag 13 maart a.s. is de herdenkingsbijeenkomst van 19.00 – 20.30 uur in de Koepelkerk in Arnhem. Vanwege de coronamaatregelen kan er maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. De mensen die er niet bij zijn, kunnen de bijeenkomst online volgen. De livestream start zaterdag a.s. om 19.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Klik op deze link voor de livestream  https://kerkdienstgemist.nl/stations/125-Koepelkerk-Arnhem-GKV-/events/event/15677748-202103131855. We vragen je deze link alleen te delen met mensen die je kent waarvan je weet dat ze het graag online willen volgen, uit respect voor Monique en de nabestaanden. Dus s.v.p. niet delen op social media platforms.

Mocht je een herinnering, tekst, een afbeelding, foto of video willen delen die getoond of opgelezen zal worden tijdens de bijeenkomst, kun je dit vóór donderdag 11 maart a.s. 15.00 uur sturen naar: Afscheidmoniquedh@gmail.com.

Er is een mogelijkheid om online te doneren als bijdrage voor deze herdenkingsbijeenkomst, dat kan via deze link: https://www.doneeractie.nl/herdenkingsbijeenkomst-monique-de-hullu/-50813. Erg bedankt namens de familie.  

Podcast

Beluister hier de podcastaflevering van Podcast UI van 7 februari jl. met Monique: over 35 jaar prostitutie, gratie van Beatrix en de schone schijn van de ‘normale wereld’.

Bliss – Sirgun Kaur & Sat Darshan Singh

Het plekje waar Monique vaak reuring zat te maken in De Nieuwe Hommel voor Vitale Verbindingen. Rust zacht, lieve Monique

3 Responses

 1. Lieve Monique,ik heb helaas niet echt heel veel tijd met je mogen meemaken maar ondanks dat heb ik de paar keer dat we elkaar gesproken hebben erg genoten van onze gesprekken en heb ik je meegemaakt als een sterke ,grappige en leuke vrouw,als een mooi mens.Je kwam een paar maanden geleden in de buurt wonen waar ik ook al jaren woon en bij het uitlaten van de hond liep ik altijd langs je huis,waar je echt met hart en ziel aan t klussen was .En je vertelde me elke keer dat je al bijna klaar was ,dat alleen de trap nog geverfd moest worden .Je was echt actief bezig en elke keer maakten we n praatje,we hebben nog gepraat over allerlei projecten voor de wijk.Maar helaas dat kan nu niet meer lieve Monique.Maar je hebt al zoveel moois gedaan met zoveel mensen gewerkt en zoveel betekend voor heel veel mensen.Wij kunnen niet verklaren waarom de een op jongere leeftijd vertrekt en n ander vertrekt op 100 jarige leeftijd.Daar hebben we helaas geen antwoord op .Het is heel pijnlijk maar het hoort helaas bij het leven.Ik ben wel erg blij dat ik een paar dagen voor je overlijden nog iets kleins heb kunnen doen voor je.Je had zin in waterijsjes en gelukkig heb ik die hele kleine wens van je,nog kunnen vervullen.Rust zacht lieve ,lieve Monique.Heel veel sterkte aan de naaste familie en vrienden..

 2. Marcello de Mello schreef:

  Als iemnd dit leest. Monique had een mooie website. Mijn herstel verhaal is te lezen op haar website. Ze heeft het prachtig gedaan en verwoord.
  Ze wilde dat ik zelf leerde omgaan met de web xoals zij. Dat was mij te ingewikkeld.
  Bij deze neem ik afscheid.

 3. Gerard Cornelissen schreef:

  Woorden schieten tekort, Ik leerde je kennen nadat ik na een paar keer bij Iriscovery kwam voor de eerste keer. Je Eigen humor en en zeker je eigenwaarde hebben mij in 4 jaar sterker gemaakt. Jouw plotselinge overlijden vind ik verschrikkelijk. Maar dankbaar dat je een lange strijd bespaard is gebleven weet ik zeker dat je je rust gevonden hebt. R,I.P Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.