06-36348498
info@vitaleverbindingen.nl

Voorlichtingen

Jouw community van en naar herstel

Het geven van voorlichtingen behoort tot één van de mogelijkheden binnen en van Vitale Verbindingen. Deze voorlichtingen zijn gebaseerd op eigen ervaringen, maar worden ook onderbouwd door wetenschappelijke kennis.

Let op:  Voorlichtingen zijn niet altijd per direct beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden. Hieronder een overzicht van voorlichtingen die met regelmaat worden aangeboden.

ADHD

Het kan zijn dat je je erg onrustig voelt, niet lang stil kunt zitten en steeds iets anders wil doen. Ook kan het zijn dat je het moeilijk vindt om goed op te letten, je kan niet lang je aandacht erbij houden en je vergeet belangrijke dingen. Misschien word je hier verdrietig van. De kans bestaat dat je dan ADHD hebt. ADHD, wat is dat eigenlijk? Waar komt het vandaan? En hoe ga je ermee om? Deze vragen komen aan bod.

Assertiviteit (voorlichting/workshop)

‘Had ik nou maar dit gezegd…’, ‘waarom heb ik niet op die manier gereageerd?’ Als deze vragen wel eens bij je opkomen, dan kom je misschien niet goed genoeg op voor jezelf. In deze voorlichting/workshop over assertiviteit leer je hoe je dit wel kunt doen. Je krijgt theorie én oefent in de praktijk met manieren die je kunnen helpen om op een juiste, assertieve manier te reageren.

Autisme  (nadere informatie volgt)

Borderline  (nadere informatie volgt)

HSP  (nadere informatie volgt)

Psychose 

Losjes gezegd is een psychose een gemoedstoestand waarbij je als persoon het contact met de realiteit kwijt bent. Maar wat betekent dit voor de persoon? En hoe ga je er mee om? Wat kan de omgeving doen? En hoe krijg je (be)grip? In deze voorlichting worden handvatten gegeven voor individuen én hun omgeving.

PTSS (voorlichting/workshop)

Exacte cijfers over de mate waarin PTSS voorkomt in Nederland zijn er niet. Dit komt mede omdat de klachten na een trauma vaak pas later zichtbaar worden. Daardoor is het moeilijk om het bij jezelf te herkennen en ook je omgeving begrijpt het soms niet. Maar wat is het nu precies? En hoe ontstaat het eigenlijk? Hoe kun jijzelf werken aan jouw herstel? Wat heb je van de ander nodig? Wat helpt wel en wat niet? Praktijkvoorbeelden worden aangehaald tijdens deze workshop.

Zelfbeschadiging

Zelfbeschadiging is een uitingsvorm van een psychische kwetsbare situatie waar mensen in kunnen zitten, zoals er wel meer uitingsvormen zijn. Het komt veel voor en toch is het vaak nog onbegrepen gedrag. Vooral onder jongeren wordt relatief veel aan zelfbeschadiging gedaan, jongeren die vastzitten in identiteitscrises en emotioneel geblokkeerd zijn. Maar het komt ook onder andere leeftijdsgroepen voor. Het is een thema dat we niet zomaar kunnen stilzwijgen en waarvan we kunnen doen alsof het niet bestaat.