06-36348498
info@vitaleverbindingen.nl

Word Vitale Verbindingen de nieuwe winnaar van de Herstelspecial 2021?

Jouw community van en naar herstel

Word Vitale Verbindingen de nieuwe winnaar van de Herstelspecial 2021?

Jaarlijks reiken VGZ en MIND de Herstelspecial uit aan inspirerende zelfregie- en herstelinitiatieven. Dit jaar doen 31 initiatieven mee en Vitale Verbindingen is er één van! Tijdens een online bijeenkomst op dinsdag 7 december a.s. worden de winnaars bekend gemaakt die geselecteerd zijn door een deskundige jury. Ook wordt er tijdens deze bijeenkomst gestemd voor de publieksprijs t.w.v. €5000. Ben je er ook bij op dinsdag 7 december a.s. van 14.00 – 15.30 uur om je stem uit te brengen? Hier kun je je aanmelden.

Als we de Herstelspecial 2021 winnen, zullen we deze geldprijs inzetten voor voortzetting van de Wijkschool in Arnhem-Zuid onze ervaringsdeskundigen.

De afgelopen twee jaren zijn we met onze Vitale Inloop en Wijkschool in Arnhem-Zuid uitgegroeid tot een ankerpunt voor de bewoners aan de “andere kant” van de Rijn. Net als in Arnhem Noord, waar we als Vitale Verbindingen al jaren buurtbewoners weten te bereiken, is onze wekelijkse inloop op donderdagmiddag in Zuid voor vele kwetsbare buurtbewoners een veilige plek geworden waar men samen kan zijn. Gewoon voor een kopje soep, een luisterend oor, maar ook voor werken aan herstel.

Op tweewekelijkse basis worden er hersteltrainingen gegeven door onze ervaringsdeskundigen in de vorm van workshops met thema’s als: grenzen stellen, boosheid, uit de eenzaamheid of een positief zelfbeeld. Allemaal thema’s om de mentale kracht en daarmee de zelfregie van de deelnemers te vergroten. Er zijn zelfs deelnemers die hun weg richting deelname aan de maatschappij weer teruggevonden hebben via de Wijkschool van Vitale Verbindingen, veelal via onze training Ervaringswerker in de Wijk. In deze training wordt men klaargestoomd om je eigen ervaringsdeskundigheid in te zetten voor het helpen van anderen. De Wijkschool is hiermee een mooie opstap voor deelnemers om hun kwaliteiten verder te ontwikkelen en daarna eventueel deel te nemen aan de diverse mooie projecten die Vitale Verbindingen nog meer aanbiedt.

We hebben dit alles de afgelopen twee jaren kunnen doen met een subsidie van de provincie en een gift van de Dullertsstichting. Zij gaven ons de kans om vanuit de Wijkschool twee maal een Zomerschool te draaien en daartussen bijna wekelijks een workshop, afwisselend in Arnhem-Zuid en Arnhem-Noord te geven. Deze subsidieperiode loopt ten einde en wij zouden heel graag ons prachtige initiatief blijven voorzetten, juist nu er een groep kwetsbare mensen is die hun weg naar ons gevonden heeft. Daarnaast hebben we in eerdere lockdown periodes gezien dat onze aanwezigheid van belang is voor de buurtbewoners. We worden in deze moeilijke tijden meer en meer een tijdelijke overbrugging in verband met de lange wachtlijsten voor behandelingen bij de GGZ.

Dus: stem op het herstelinitiatief van Vitale Verbindingen dan zorg je dat onze kwetsbare medemensen met jou en ons in Verbinding kunnen blijven! Dit kun je doen door je hier aan te melden voor de online bijeenkomst op dinsdag 7 december a.s. van 14.00 – 15.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst kun je je stem uitbrengen voor het winnen van de Publieksprijs! Je krijgt vanzelf de link voor de meeting per mail toegestuurd via MIND.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.